Extrem Tutorials
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Extrem TutorialsConectare

Peste 500 tutoriale in limba romana.

Ce este css?

power_settings_newConectați-vă pentru a răspunde

27052011
Ce este css?

CSS - Cascading Style Sheets ( Foi de Stil in Cascada ) aduce un control sporit tag-urilor HTML oferind o imbunatatire a prezentarii paginilor web, a designului.

HTML : Poate fi utilizate in moduri diferite dar sub aceias actiune.Mai jos se afla un exemplu de coduri scurte care executa aceias actiune de modificare.
Varianta 1:
#clasa{ valoarea dorita}

Cod:

<div id="clasa">CONTINUT</div>

Varianta 2:
.clasa{ valoarea dorita}

Cod:

<div class="clasa">CONTINUT</div>

Cod:

<span class="clasa">CONTINUT</span>

Cascading Style Sheets (CSS): este cea mai importanta ramura a paginilor web.
Toate codurile css functioneaza cu cuvinte din limba engleza si daca stim minimul de engleza vom crea cate coduri dorim.

Dictionar pentru modificarea textelor:

font-size: #px; Marimea Textului Modificati valoarea #px in or care alta valoare 7px,8px...etc.
font-family: Verdana; Fontul Textului Inlocuiti Verdana cu orcare alt font care va place.
color: #000000; Culoarea textului Modificati #000000 cu alt cod pentru culori html.
font-weight: bold; Utilizare bold la text Aici nu se pot face modificari .

Acestea 4 sunt cele mai importante si cele mai utilizate valori css.

Dictionar pentru modificarea tabelelor:

background-color: transparent; fundal transparentNu se pote personaliza la acest cod.
width: #px;Latime Tabel Modificati # la o valoare de cifre mai mare (ex:10,11,12)
height: #pxInaltimea Modificati # la o valoare de cifre mai mare (ex:10,11,12)
background-color: #; Fundal Tabel Modificati # cu ajutorul codurilor de culori html.
border-radius: #px; Rotunjite tabel Modificati # la o valoare de cifre mai mare (ex:5,6,7)
padding: #px; Distanta dintr-e text si tabel .Modificati # la o valoare de cifre mai mare (ex:1,2,3)
background-repeat: no-repeat; Fundal fara reperater Nu se pote personaliza la acest cod.
border:#px; Contur tabelModificati # la o valoare de cifre mai mare (ex:1,2,3)
background: url(LINK IMAGINE) ; Fundal cu o imagine.Modificati LINK IMAGINE cu o imagine incarcata pe un host de imagini.

Pentru a crea codul nostru personalizat adaugati css in pagina html in tagul html:

Cod:

<style type="text/css">CODURI CSS</style>

Am creat o structura pentru a va da seama despre cum ar trebui asezate intro pagina html.

Cod:

<style type="text/css">#nume_clasa {
background-color: #f3f3f3;
border-radius: 4px;
border:1px;
}</style>

<div id="nume_clasa">Ana are mere.</div>

In acest tutorial am dat exemple de structura unui css. In urmatorul tutorial voi vorbi mai mult despre cum creati un astfel de cod.

Tutorial creat de $tefaN - Nu este permisa distribuirea pe alte site-uri.

Ultima editare efectuata de catre $tefaN in Mar 14 Iun - 23:06, editata de 1 ori

Comentarii

Foarte frumos şi folositor în acelaşi timp apreciez faptul că este făcut de tine.

Ţine-o tot aşa! :fericit:
Sweet
George, totul de pe acest forum este original Ce este css? 288104

$tefaN, foarte frumos tutorialul, chiar imi trebuia Ce este css? 20400
Venom
Foarte bun tutorialul. Mai ales pentru incepatori. Tine-o tot asa Ce este css? 230108
Anonymous
Bun tutorial, respect munca ta!
denisdeni22
Imi pare foarte bine ca am gasit asa ceva Ce este css? 560224
TROJANU4U
Foarte frumos...
TROJANU4U te-aş ruga să comentezi de acum în minim 3 cuvinte pentru ca altfel, conform regulamentului, se consideră spam. Mulţumesc pentru înţelegere!
Paul
Bun tutorial
Bravo asa mai invatam lucruri noi..
power_settings_newConectați-vă pentru a răspunde
remove_circleSubiecte similare
privacy_tip Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum